חיימוביץ נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
רע"צ בית משפט השלום חיפה |
38326-07-10
13.10.2010 |
|
בפני : יפעת מישורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אריה חיימוביץ ת.ז. 057075707 |
: 1. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ 2. בנק מזרחי טפחות בע " מ – 01-52606-09-7 3. עירי י ת חיפה – 02-47377-09-0; 02-15677-03-3; 02-11650-10-0 4. מגדל חברה לביטוח 5. בונה הצפון בע " מ – 02-19256-06-1 6. אליעזר ביטון – 02-26924-07-0 7. בנק הפועלים בע"מ 8. רשות השידור – 05-01406-10-7 9. בנק מרכנתיל דיסקונט בע " מ 10. אלברט אלבז – 09-00807-05-3 11. בנק אגוד לישראל בע " מ – 13-02282-03-7 |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל, כב' הרשם עיסא סעיד, מיום 15/6/10, לפיה נקבע כי אין מקום לעיון מחדש בבקשת החייב לחדש את תיק האיחוד.
2.החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
3.מטעם המשיבים הוגשה תגובה רק מטעם המשיב 11 ולפיה אינו מתנגד לבקשת המערער ומסכים להכרזתו כמוגבל באמצעים וזאת מבלי להודות בעובדות אשר פורטו בבקשתו. תגובות מטעם המשיבים האחרים לא הוגשו וזאת חרף המצאה כדין בהתאם לאישורי המסירה אשר הוגשו לתיק. המשיבה 5, אשר נכחה בדיון, השאירה את ההחלטה לשיקול דעת ביהמ"ש.
4.לאחר שעיינתי בערעור ושמעתי את טענות הצדדים ובהתחשב בכך שהיקף חובותיו של המערער עולים כדי 2 מיליון ₪ והינו מציע לשלם סך של 100 ₪ לחודש, אזי הינו נכנס בגדר סעיפי החוק לפיהם על המבקש להיות מוכרז כחייב מוגבל באמצעים (סעיף 69ג' לחוק ההוצאה לפועל). בנוסף, סבורני כי אין בעובדה שהליכי הפש"ר של החייב נדחו בכדי להוות תנאי סף לאי קבלתו או אי בחינת טענותיו של החייב לגופו של עניין בבואו בבקשה להכרזה כחייב מוגבל באמצעים. כמו כן, מבקשת רשות הערעור עולה פירוט של התיקים אשר נפתחו לאחר פיזור תיק האיחוד הקודם, כך שהטענה לפיה יצר החייב חובות חדשים מן הראוי שתיבדק לגופה.
5.לאור כל האמור לעיל, החייב יוכרז כי הינו חייב מוגבל באמצעים. החלטה מפורטת תינתן על ידי כב' רשם ההוצאה לפועל לכשייפתח תיק האיחוד ולרבות לעניין עיכוב הליכים בתיקים הפרטניים. עד למתן החלטה אחרת או עד שייקבע צו תשלומים אחר לבקשת מי מהנושים, יעמוד גוב החיוב החודשי בתיק האיחוד שייפתח בסך של 250 ₪ לחודש.
6.המערער ידאג להמצאת עותק פסק הדין ללשכת ההוצאה לפועל בחיפה על מנת שייפתח תיק איחוד כחייב מוגבל באמצעים למערער.
ניתן והודע היום ה' חשון תשע"א, 13/10/2010 במעמד הנוכחים.
יפעת מישורי, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|